Salyangoz Yetiştiriciliği Yaparak Ayda 20.000 TL Kazanın!

08.03.2022
Salyangoz Yetiştiriciliği Yaparak Ayda 20.000 TL Kazanın!

Kendi işinin patronu olmak isteyen insanların sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Ancak artan maliyetler yüzünden herkes bu hayalini erteliyor. Ben de size düşük maliyetle yüksek kar elde edebileceğiniz bir işi aktarmak istiyorum: Salyangoz yetiştiriciliği yapmak.

Salyangoz çiftliği kurarak, yetiştirdiğiniz salyangozlardan ne kadar kar edeceğinizi okuyunca siz de bu işi yapmak isteyeceksiniz. Salyangoz yetiştiriciliği maliyetinin düşük olması ayrıca cazip gelecek. Çiftliğiniz için geri ödemesiz devlet desteği de alabileceksiniz!

Üstelik “bu işi bilmiyorum” diye endişelenmenize gerek yok. Size kolayca bu işi öğrenebileceğiniz salyangoz yetiştiriciliği kurslarını da aktaracağım. Eğer siz de salyangoz yetiştiriciliği hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız, vakit kaybetmeden detaylara geçelim…

Salyangoz yetiştiriciliği yapmak dışında İnternetten para kazanmak isteyenlerin mutlaka faydalı yazılarımızı incelemesini öneririm 😊

Salyangoz Yetiştiriciliği Hakkında

Salyangoz Yetiştiriciliği
Salyangoz Yetiştiriciliği

Yumuşakçalar sınıfının kara kabuklu hayvanlara verilen isim olan salyangozlardan para kazanabileceğinizi daha önce hiç düşünmüş müydünüz. Nemli bölgelerde yaşayan salyangozlar hakkında merak edilenleri inceleyelim birlikte.

Salyangozlar yağmur ve çiğ yağışı olmadığı zamanlarda çoğunlukla kabuğunda uyku halinde yaşar. Salyangozlar, özellikle Mayıs ve Ağustos ayında üreme yaparlar. Sizin de kazancınız tam bu noktada başlar.

Çiçekli bitkiler, filizlenmeye başlayan otları, sebze çimlerini, bağların filizlerini yerler. Zehirli, zehirsiz mantarları, yosun, marul, kıvırcık, salata, havuç, şalgam, maydanoz, patates, ıslatılmış ekmek ıslatılmış kepek yemeyi severler.

Ülkemizde salyangoz Ege, Marmara ve Karadeniz bölgelerinde daha çok görülür. Ancak Isparta, Burdur, Bilecik, Bursa gibi illerde de kolayca bulabilirsiniz. Salyangozlar hakkında bilgi edindiysek gelelim aylık kazancınıza ve maliyetinin ne kadar olacağına…

Salyangoz Yetiştiriciliği Karlı mı?

Salyangoz Yetiştiriciliği

Salyangoz yetiştiriciliği dikkatinizi çekmeye başladı mı? Eğer henüz ilginizi tam olarak çekmediyse salyangoz yetiştiriciliği kazancını öğrenince eminim ilginizi çekmeye başlayacak.

  • Amerika Birleşik Devletleri gibi birçok önemli ülkede yaygınlaşmaya başlayan salyangoz yetiştiriciliği, çok az çiftlik tarafından yapılıyor.
  • Boyu, kalibrasyonu gibi önemli kriterler de göz önüne alındığında canlı salyangozlar pazarda 2.00 Euro ile 10.00 Euro arasında satılıyor.
  • 1 dönüm arazide bile yılda ortalama 8-100 ton arası salyangoz yetiştiriciliği yapabilirsiniz.
  • Arazinizde yapacağınız salyangoz yetiştiriciliği sayesinde yılda ortalama 250.000 TL kazanç elde edebilirsiniz.
  • Tabi kazancınız tamamen sizin çalışmanıza ve salyangozların sayısına, cinsine gibi önemli etkenlere de bağlı.
  • Ancak gördüğünüz gibi yine de sizin için getirisi yüksek bir ihracat alanı olacak.

Bu anlamda salyangoz yetiştiriciliği yapmak sizin için oldukça karlı bir iş olacak. Bu kadar ciddi oranda kazanç elde edebileceğiniz salyangoz yetiştiriciliği maliyeti ne kadar olacak?

Ayrıca mutlaka yazı yazarak para kazanma hakkındaki faydalı yazılarımızı da inceleyebilirsiniz.

Salyangoz Yetiştiriciliği Maliyeti

Salyangoz Yetiştiriciliği
Salyangoz Yetiştiriciliği

Snail Farms olarak da bilinen salyangoz yetiştiriciliği için çiftlik kurarak ayda ve yılda ne kadar kazanacağınızı artık biliyorsunuz. Salyangoz yetiştiriciliği, ihracat kapısı açık ve getirisi yüksek bir iştir. Üstelik, kendi işinizi yapacak olmanız da ayrıca keyif verecek.

Birçok insanın korktuğu, huylandığı salyangozları yetiştirerek kendi işinizin patronu olmak için ne kadar maliyet gerekecek? Gelin bu sorunun cevabını birlikte inceleyelim.

Salyangoz yetiştiriciliği için üretim izni almanız gerekiyor. Devlet destekli yapılacak salyangoz yetiştiriciliği, mutlaka gerekli standartlara uygun olarak gerçekleştirilmelidir. Salyangoz yetiştiriciliği yapmak için size 50.000 TL gerekecek.

Salyangoz Yetiştirmede Devlet Desteği

Devlet, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Salyangoz yetiştiriciliği işi yapmaya karar veren herkese %50 hibe desteği sunacak.

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı salyangoz üretimi ve yetiştiriciliği projelerinde KDV hariç 3.000.000 TL’ye kadar destek sunacağını belirtiyor. Sizde bu destekten kolayca yararlanarak maliyetinizi düşürebilirsiniz.

Salyangoz yetiştiriciliği maliyeti ve kazancınız hakkında detayları öğrendiğimize göre, “salyangoz yetiştiriciliği nasıl yapılır?” sorusu hakkında bilmeniz gerekenlere geçelim…

Çalışırken kazanç sağlamak isteyenler mutlaka evde ek iş fikirlerini incelemeyi unutmayın!

Salyangozlar Tüketim Alanları

Salyangoz Yetiştiriciliği

Salyangoz yetiştiriciliği yapacaksanız, salyangozların nerelerde kullanıldığı hakkında ayrıntıları size sunmak istiyorum. Salyangozlar, şu alanlarda kullanılır ve satışı yapılır;

  • Kalsiyum karbonatlı kabuk yapısına sahip olan salyangozlar sağlık, kozmetik, cilt bakım gibi ürünlerde çokça kullanılır.
  • Lüks gıdalar arasında yer alan salyangozlar, yüksek fiyatlara sahiptir. Protein ve lif açısından zengin olan salyangozlar birçok ülkede yiyecek olarak tüketilir.
  • Canlı olarak da ülkemizden diğer ülkelere ihracatta kullanılır.
  • Ayrıca salyangozların içinde yaşadıkları boş kabuklarına da talep oldukça fazla.

Salyangoz Çiftliğinde Yapmanız Gerekenler

Salyangoz yetiştiriciliği

Salyangoz yetiştiriciliği yaparak kendi işinizin patronu olmak mümkün. Üstelik düşük maliyetlerle kolayca tonlarca salyangoz üretimi yapabilirsiniz. Peki salyangoz yetiştiriciliği nasıl yapılır? İşte salyangoz yetiştirmek için bilmeniz gereken hususlar…

  1. Salyangozlar – 4°C ‘ile 30°C’ arasındaki sıcaklıklarda adapte olur. Bu yüzden Çiftliğinizdeki salyangozlar için ortam ısısı 25 -30 ° C ve% 80 -95 arası nem olmalı.
  2. Salyangozlar çit olan ortamda sağlıklı üreyemez. Ancak geniş alanda yerin 20 cm altından yükseğe kadar çit koymakta fayda var.
  3. Salyangozların üzerinde yaşayacağı toprağın gerekli nem, sıcaklık ve hava alma koşullarına uygun olmasını sağlayın.
  4. Yemeleri için tatlı patates, balkabağı ve yeşil yapraklı sebzeler ekin.
  5. Yağmur suyunu içinde muhafaza edecek bir su kabını da çitin içine eklemeyi unutmayın.
  6. Ayrıca küçük dostlarımızın hava almalarını mutlaka sağlayın.
  7. Salyangoz çiftliğinizin geniş alanda olmasına dikkat edin.
  8. Salyangozlar, dar ve çitle çevrilmiş ortamda üreme problemi yaşarlar. Olabildiğince geniş bir ortamda üretim yapmalarını sağlayın.
  9. Onları nasıl tutacağınızı düşünüyorsanız, çit koymak yerine gölge bezler tercih edebilirsiniz.
  10. Doğal gübre kullanımına özen gösterin.
  11. İyi bir sulama sistemi en az gübre kadar sulama sistemi de daha sağlıklı salyangozlar yetiştirmenizi sağlar.
  12. Salyangozların lif, protein gibi yiyecekler tüketmelerini sağlayın.
  13. Genellikle salyangozlar, Mayıs ve Ağustos aylarında çiftleşir. Ancak bu koşullar sağlanırsa diğer aylarda da çiftleşme yapabilir.
  14. Salyangozları arındırmadan üretime başlamayın. Üretime geçmeden iki gün boyunca işlenmemiş organik kepek ve/veya buğday tohumu ile beslemek gerekir.
  15. Yedi günlük arındırma işleminden sonra salyangozların sindirim sistemi pislik ve kumdan arındırılmış olur.

Salyangoz İhracatı

Salyangoz Yetiştiriciliği
Salyangoz Yetiştiriciliği

Salyangoz yetiştiriciliği yapmak konusunda henüz kesin kararını vermemiş olanlar için ihracat konusuna da değinmek istiyorum. Salyangoz ihracatı, özellikle son yıllarda ülkemizde oldukça artmış durumda.

Salyangoz yetiştiriciliği ile son olarak Bilecik ilinden gelen habere göre 700 ton salyangoz yurt dışına ihraç edildi. Ülkemizden pek çok Avrupa ülkesine ihracat yapılıyor. Ve bu sayede yılda ortalama 8 milyon dolar kazanç elde ediliyor.

Sadece AB ülkelerine değil ayrıca ABD, Kanada, Irak, Suriye, Güney Kore, Çin ve Japonya gibi ülkelerde bizden salyangoz alımı yapıyor. Yurt dışında geniş pazar kitlesine sahip olan salyangoz yetiştiriciliği işiyle siz de dünya pazarında yerinizi alabilirsiniz.

Sizlere bu yazımda salyangoz yetiştiriciliği hakkında merak edilen tüm detayları sundum. Salyangoz yetiştiriciliği yaparak kazancınızı katlayabilirsiniz. Düşük maliyetini ise kısa sürede tekrar amorti edebilirsiniz.

Salyangoz yetiştiriciliği dışında diğer iş fikirlerini de değerlendirmek isterseniz, Finansko web sitemizde bulunan evde ek iş imkanlarını da değerlendirebilirsiniz…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.