Düğün Organizatörü Olmak – 55 Bin TL Kazanç Fırsatı!

17.02.2022
Düğün Organizatörü Olmak – 55 Bin TL Kazanç Fırsatı!

Kendi işimin patronu olmak istiyorum diyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Diğer yandan kendi işinin patronu olmanın maliyeti de artıyor. Ben de bu endişenizi düşünerek size düşük maliyetli ama çok kazançlı bir iş fikriyle geldim! Düğün organizatörü olmak…

Düğün organizatörlüğü yaparak para kazanmak mümkün! “Peki ama nasıl olacak?” dediğinizi biliyorum. Düğün organizatör maaşı, organizatör nasıl olunur? gibi merak edilen soruları cevaplayacağım.

Tüm detaylarıyla nişan, düğün gibi özel günlerde aranılan organizatör olmanın yollarını anlatacağım… 🙂

Düğün Organizatörü Ne İş Yapar?

düğün organizatörlüğü nedir
düğün organizatörlüğü nedir

Bir düğün organizatörü olmak için önce tanımını bilmeniz gerekiyor. Organizasyoncu tanım olarak yapılacak olan organizasyonun A’dan Z’ye her şeyini derleyen kişidir.

Misafir masalarından konukların çağırılmasına hatta isteğe göre sunumlardan pastaya ve müzikten hediyeliklere, fotoğraf çekimine kadar aklınıza gelen her konuyla düğün sahibi gibi titizlikle ilgilenir.

Ben başlıkta düğün organizasyonu olarak yazdım ancak siz sadece nişan düğün organizasyonlarıyla sınırlı kalmayın. Size tavsiyem, şu alanlara da mutlaka bir göz atın. Bu sayede adınızı daha çok duyurabilir ve daha çok para kazanabilirsiniz.

İşte organizasyonunu üstlenebileceğiniz diğer alanlar;

  • Düğün organizasyonu
  • Sünnet düğünü organizasyonu
  • Kına gecesi organizasyonu
  • Nişan organizasyonu
  • Doğum günü organizasyonu
  • Hastane odası süsleme
  • Yemek organizasyonu
  • Açılış organizasyonu
  • Gezi organizasyonu
  • Hac organizasyonu
  • Fuar organizasyonu

Bu sayede bu alanlarda organizasyon işine girerseniz sadece yaz mevsiminde değil yıl boyunca iş yapabilir ve adınızı daha çok insana duyurabilirsiniz. Böylece en çok aranan firmalardan biri haline gelirsiniz.

Düğün organizatörü olmak için diğer detaylara bakalım!

Organizatör Olmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı

Organizatör olmak
Organizatör Nasıl Olunur

Ayrıntılara girmeden önce en çok sorulan bir soruya yanıt vermek istiyorum. Organizatör olmak için hangi bölüm okunmalı diye sıkça soruluyor. Şöyle ki organizatör olmak için belli bir bölümden mezun olma zorunluluğu söz konusu değil.

Evet, bu iş için belli bir bölümden mezun olmak gerekmiyor. Ancak elbette bu işte başarılı olmak ve aranılan kişi olmak için bazı eğitimlere katılabilirsiniz. Etkinlik ve organizasyon yönetimi sertifika programlarına katılabilirsiniz.

Bu konuya da değindiğime göre organizatör olmak için ne yapmalı? Öğrenebiliriz.

Düğün Organizatörü Olmak İçin Yapılması Gerekenler

düğün organizatörü olmak

Düğün organizatörü olmak hakkında birçok konuya değindim. Şimdi sırada düğün organizatörlüğü nasıl yapılır? Öğrenelim. Düğün organizatörü olmak ve kendi şirketinizi kurmanız için neler yapmanız gerekiyor? Size bu konu hakkında detaylı bilgiler vereceğim. Hazırsanız okumaya devam edin…

  1. Piyasayı analiz edin. İlk olarak diğer şirketleri ve düğün sahiplerinin isteklerini analiz edin. Diğer firmalar neler yapıyor. ne kadar mal ediyor ve ne kadar istiyorlarsa siz daha ucuza mal edip daha çok para kazanmaya çalışın. daha uyguna mal etmek için toptancılarla görüşüp anlaşın. Toptancıdan uyguna almak çok işinize yarayacak.
  2. Ofisiniz görünen bir yerde olsun. Tutacağınız ofis sizi her yönüyle temsil edecek. Çünkü sizin işiniz görsellik üzerine bir iş olduğu için size gelenlerin hem dış görünüş hem de ofisinizde hazırladığınız demolarla beraber göze hitap etmeli ve müşterileri hiç düşünmeden kendine çekmeli.
  3. Ekip kurmalısınız. Ekibinizde catering, müzik ya da Dj grubu, hazırlıklarda yardım edecek kişiler ve malzemeleri uygun fiyata mal edeceğiniz firmalar olmalı. Yani kısaca müşterinizin sizden talep edeceği her alanın içinde olacağı bir ekibinizin olması sizi 1-0 önde yapacak.
  4. Sermayenizi hazırlayın. Yukarıda belirttiğim gibi ilk organizasyonlarınızda iş bitene kadar para almama ihtimalinize karşı her işi kendi bütçenizle halledebileceğiniz bir sermaye mutlaka ayırın.
  5. Sosyal medya sizin vitrininiz olacak! Malum, artık devir teknoloji devri. Herkes aradığı her şeyi sosyal medya ya da internet üzerinden buluyor. O yüzden sosyal medyayı etkin kullanmak sizin karınızı arttıracaktır.

Düğün Organizatör Maaşı Ne Kadar?

düğün organizatörü olmak
düğün organizatörü olmak

Düğün organizatörü olmak ve bir şirkete bağlı çalışacaksanız kazancınız ortalama olarak 6.000 TL civarı olacak. Düğün organizatör aylık maaşı şirketlere göre değişkenlik gösterebiliyor. Etkinlik ve Organizasyon Sorumlusu maaşı da yine 6.000 TL civarlarında.

Organizasyon şirketini kendi kurmak isteyenlerdenseniz size biraz bu konudan bahsedeceğim. Adınızı duyurduktan sonra yılda en az 20 organizasyon işi yapabilme fırsatınız olacak.

  • Tabii şu konuda uyarayım; müşteri kazanmak tamamen sizin elinizde. İlk başta giderlerle birlikte bir organizasyondan toplam 30 Bin TL kazanırsınız. Arından işinizi büyüttükçe bu miktar 50 Bin TL‘ye kadar çıkar.

Milyarlarca TL kazanmak sizin elinizde. Ancak dediğim gibi adınızı duyurmanız ve müşteri kazanmanız çok önemli. Organizasyon işi aslında görsel bir iş. Bu yüzden kendinizi en iyi şekilde göstermeniz gerekiyor. Peki bu işe girmek için en kadar parayı gözden çıkaracaksınız? Hadi sizi biraz zorlayacak o kısma geçelim…

Düğün Organizatör İş İlanları

Düğün organizatörü
Düğün organizatör iş ilanları

Düğün organizatörlüğü yapmak istiyorsanız, başka şirketlerin bünyelerinde de çalışabilirsiniz. Bunun için güncel iş ilanlarına başvuruda bulunmalısınız. Peki etkinlik ve organizasyon sorumlusu olabileceğiniz iş ilanlarını nereden takip etmelisiniz.

Örneğin; Jooble.org, Indeed.com, Secretcv.com  gibi iş bulma sitelerini takip edebilirsiniz. Şehrinizde bulunan organizasyon şirketlerini araştırarak, kariyer fırsatları sayfalarını inceleyebilirsiniz.

Organizasyon Şirketi Kurmak

organizasyon şirketleri
organizasyon şirketleri

Yüksek getirisi olan bir işin sahibi olmayı kim istemez. Eğer düğün organizatörü olmak istiyorsanız, işe ilk olarak bir şirket de kurabilirsiniz. Size şirket kurmaktan bahsedince geri adım attığınızı tahmin edebiliyorum. Ancak korkmayın KOSGEB bu konuda size yardımcı olacak. KOSGEB programlarından bilgi almak için resmi internet sitesine tıklayabilirsiniz.

İsterseniz bir organizasyon firmasının bayiliğini de alabilirsiniz. Ya da kendinize ait yepyeni bir şirkette kurabilirsiniz. Ama her iki durumda da KOSGEB’den destek alabilirsiniz. Sadece KOSGEB değil aynı zamanda İŞKUR’da şirket açmak istediğinizde size destek sunuyor.

Düğün organizatörü olmak için açacağınız şirket adına; Vergi Dairesi, Sosyal Güvenlik Kurumu, Belediye / İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı ve Ticaret Odası / Meslek Odalarından izin almanız gerekiyor.

Şirketin Maliyeti Ne Kadar Olacak?

Organizatör Nasıl Olunur
Organizatör Nasıl Olunur

Düğün organizatörü olmak için kendi şirketinizi açmayı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, ne kadar parayla bu işe girmelisiniz? Her ne kadar kendi işinizin sahibi olmak isteseniz de, koymanız gereken sermaye yüksekse ve sizi zorlayacaksa bunun hiç bir anlamı kalmaz değil mi?

Kesinlikle çok haklısınız. Ancak bu konuda da endişelenmeyin. Çünkü size sunduğum iş fikri ilk etapta düşük bir sermayeyle başlamanıza elverişli bir iş. Nasıl mı? Hemen anlatayım…

Şirket kurmak için 50 Bin- 100 Bin TL arasında bir meblağ kenarınızda dursun. Kendi evinizden de yapmak bir seçenek. Ancak bir yer kiralayacaksanız, kiraladığınız yerin kirası ve depozitosu olacak.

İçini kendi isteğinize  göre döşeyeceksiniz, ancak gelen misafirler için arzu ve isteklerine göre birer demo masası hazırlamanız gerekecek. Bu masalar yapacağınız işlere göre (nişan, doğum günü, düğün…) demo masaları olmalı. Üzerine yapacağınız tüm işleri eklemelisiniz ki bu da ekstra bir maliyet anlamına gelir.

Ardından şirket açmak için belli bir miktar noter masrafı olacak. Bununla birlikte Vergi dairesi masrafı ve Ticaret odasına kayıt için bir miktar para vermeniz gerekecek. Ayrıca mali müşavirliğe de kuruluş ücreti vermeniz gerekiyor. Bir de banka, gösterdiğiniz sermaye kadar belli bir yüzde parayı bloke edecek.

Şirket Kurulduktan Sonra;

Şirketinizi bu adımları izleyerek kurdunuz diyelim. Hayırlı olsun 🎉 Şimdi iş devam ederken giderlerinizden bahsedelim. Buraya kadar hep can sıkıcı konulardan bahsettik ama üzülmeyin. Birazdan daha güzel konulardan bahsedeceğim. Ancak bunları da bilmeniz gerekiyor. 😢

Şirketi kurduktan sonra bununla da bitmeyecek. Size her ay harcamanız gereken yerleri bir liste şeklinde paylaşayım;

  1. Her ay KDV
  2. Her ay çalışanınız var ise sigorta primi
  3. Her ay BAĞKUR priminiz
  4. Aylık Mali Müşavir Ücretleri
  5. Üç ay da bir ya da aylık Stopaj
  6. Üç ay da bir Geçici Vergi
  7. Yıl da bir Yıllık Gelir Vergisi ya da Kurumlar Vergisi
  8. Yıl da bir yasal defter tasdikleriniz
  9. Yıl da bir ya da iki meslek odası üye aidatlarınız. Bunlar da sizin aylık ve yıllık ödeme yapacağınız yerler olacak.

Sizlere bu yazımda nişan düğün organizatörü olmak hakkında detaylı bilgiler sundum. Ancak başka alanlara da yönelmek isterseniz,  karlı iş fikirleri ile ilgili yazılarımızı da mutlaka gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Siz kıymetli okurlarımızla yazının YORUM kısmında buluşalım.😊

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.